Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcıların bu haftaki Fed toplantısı kararı öncesinde ekonomik verileri değerlendirmesiyle New York Borsası artış kaydetti.

S&P 500 Endeksi'nde yer alan 10 sektörün 9'u, enerji ve teknoloji hisselerinin öncülüğünde yükseldi. Netflix Inc., DreamWorks Animation SKG Inc. ile orijinal program yapmak için çok yıllık sözleşme yapmasının ardından yüzde 7.1 değerlendi. Micron Technology Inc., Citigroup Inc.'in ABD'nin en büyük bellek çipi üreticisinin fiyat hedeflerini yükseltmesi sonrasında yüzde 3.8 primlendi.

S&P 500 Endeksi erken saatlerde yüzde 1.2'e varan sıçrama yapmasına rağmen gün sonunda yüzde 0.8 kazançla 1,639.04 puana yükseldiç Dow Jones Endeksi yüzde 0.7 artışla 15,179.85 puana çıktı. Amerikan borsalarında 5.7 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 9.4 altında kaldı.

İşlerde ilerleme olsa da, hâlen daha gidilecek yolun uzun olduğunu ifade eden PNC Wealth Management'ın yatırım genel müdürü James Dunigan, "Fed'in ekonomiyi destekleyen telviklerini azaltması konusunda biz daha önden gidiyoruz" yorumunda bulundu.

Yatırımcılar, ekonominin Fed'in aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarını azaltmasına izin verecek oranda iyi olup olmadığını anlamak için dikkatle verileri takip ediyor. ABD'de dün açıklanan New York bölgesi sanayi verileri, Haziran'da daha iyimser bir tablo çizerek bölgedeki fabrikaların şu anki yavaşlamanın ötesine baktığına işaret etti.