Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Londra yeni merkez bankası başkanı Mark Carney'ye hazırlanırken, bankanın hâlen başında olan Mervyn King, bugün İngiltere'nin bankacılık sektörüyle ilişkisini tanımlayan yıllık davet alanına geri dönecek.

İngiltere Merkez Bankası'nın yakınındaki Mansion House'da 10. konuşmasını yapmaya hazırlanan King, görevini Kanada Merkez Bankası eski başkanı ve BOE'nin yeni başkanı Mark Carney'ye devretmeden hemen önce Maliye Bakanı George Osborne'un da katılımıyla yapılacak bankacılar toplantısına katılacak.

King Mansion House'da düzenlenen önceki toplantılarda bankaların daha fazla sermayeye ihtiyacının olduğunu söylemiş ve hükümete bütçe açığını azaltmaya çalışması çağrılarında bulunmuştu. Libor skandalı davasında Barclays Plc'nin CEO'su Robert Diamond'ı görevinden ayrılmaya zorlayan King, son konuşmasından bu yana vatandaşların bankalara neden daha öfkeli olmadığına dair merakını dile getirdi.

King'in yine Londra, hesaplar ve risk alımlarına ilişkin birkaç kelime sarfedebileceğini söyleyen Schroders Plc'nin başekonomisti Keith Wade, "Carney Goldman'da çalıştı; o yüzden büyük ihtimalle farklı olur" diyerek, Carney'nin bankacılık sistemine daha samimi yaklaşacağını ve mevcut baskıları anlayacağını ifade etti.

Kariyerine akademisyen olarak başlayan King 1 Temmuz'da görevini, saha önceden Goldman Sachs Group Inc.'de çalışmış olan carney'ye devredecek.