Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin dün bu ayın en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından büyük bir değişiklik yaşamazken, yatırımcılar Fed toplantısının ardından yapılacak olan açıklamarda teşviklerin ne zaman azaltılacağıyla ilgili işaretler bekliyor.

En büyük grafik dizayn yazılım şirketi Adobe Systems Inc., ikinci çeyrek kâr verilerinin analist beklentilerini aştığını açıklamasıyla New York ilk işlemlerinde yüzde 6.9 yükseldi. Sprint Nextel Corp., Dish Network Corp. tarafından cep telefonu operatörü için yeni bir teklif yapılmayacağının açıklanmasıyla yüzde 2.7 geriledi. Tesla Motors Inc., bazı araçları geri çekmesinin ardından yüzde 1.3 kaybetti.

S&P 500 Eylül vadeli endeksi yüzde 0.1'den az yükselerek New York saati ile 08:19'da 1,645.60 puan oldu. Dow Jones vadeli kontratları 2 puan kayıpla 15,242 puana geriledi.

Londra'da bulunan Crossbridge Capital'ın yatırım şefi Manish Singh, "Fed,bu toplantıyı, piyasayı likidite ile genişleyen işlemlerden soğutmak için kullanacak ve nihayetinde fiyatlar temel göstergelere göre hareket etmeye başlayacak," dedi ve "Fed eğer halen parasal genişlemeyi daraltma yolunda olduğunu teyit ederse, volatilite olmasını ya da piyasanın aşağı gelmesini bekliyorum. Sürekli bir aşağı piyasa beklemiyorum. Eğer parasal genişlemenin daraltılması iyileşen temel göstergelere dayanıyorsa, bu durum yatırımcıları sakin tutmalı ve hatta onları pozisyonlarını artırmaya yöneltmeli" değerlendirmesinde bulundu.