Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bank of England (BOE) tarafından yapılan bir açıklamaya göre İngiltere'de 5 bankanın toplam 27.1 milyar poundluk sermaye eksiğini giderebilmeleri için yıl sonuna kadar ilave 13.7 milyar pound (21.2 milyar dolar) sermaye bulmaları gerektiğini açıkladı.

BOE açıklamasına göre aralarında Barclays Plc, Lloyds Banking Group Plc ve Royal Bank of Scotland Group Plc gibi bankaların da bulunduğu 5 banka daha önce toplam oranın 12.5 milyarını kapsayan bir planı sunduğu açıklandı.

PricewaterhouseCoopers partneri Kevin Burrowes, "Bankalar için zor olan şey sermaye açısından şu an hali hazırda birçok projeyle aynı anda uğraşıyor olmaları. Bu projelerin çoğu birbiriyle yarışıyor ve bazıları tekrarlayıcı nitelikte. Bankalar doğru sermaye pozisyonuna geçebilmek için yaptıkları işe ayrı ayrı bölümler olarak bakmak yerine bir bütün olarak bakmalılar" ifadelerini kullandı.

İngiltere merkez bankası Mart ayında yaptığı bir duyuruda bankalar için potansiyel kayıpların 52 milyar poundu bulabileceğini belirtmişti. BOE, bankaların risk ağırlıklı varlıklarının en az yüzde 7'si kadar sermaye bulundurmalarının şart olduğunu açıkladı.

İngiltere'nin varlık bakımından en büyük 2. bankası olan Barclays'in ilave olarak 3 milyar pound yeni sermaye bulması gerekiyor. Lloyds Banking Group 8.6 milyar pound, Royal Bank of Scotland ise 13.6 milyar pounda ihtiyaç duyacak. Bankalaradn şimdiye dek ne kadar para biriktirdikleri konusunda bir açıklama gelmedi.