Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Doktor Kıyamet lakaplı yatırım uzmanı Marc Faber, Bloomberg HT'nin sorularını yanıtladı.

Gelişen ülkelerde ekonomik görünümün kötüleştiğini söyleyen Faber, toparlanma hızlanmazsa ABD'nin de parasal genişlemeyi sürdüreceği tahmininde bulundu. Faber, Avrupa Birliği'nin de ekonomik alanda çöktüğünü ileri sürdü.

Çin'in yüzde 10'lardan yüzde 8'in altına gerileyen büyümesine ve diğer önde gelen gelişen piyasa ekonomilerine dikkat çekerek, büyüme tahmini ile ilgili hiçbir  hükümete güvenmeyeceğini dile getirdi.

Faber, parasal genişleme programlarının zenginleri daha da zengin ettiğinin altını çizerek, "Parasal genişleme istikrarsız bir sosyal ortam yaratıyor" yorumunda bulundu.

Gezi Parkı olaylarına ilişkin de kısa bir yorum yapan Faber, günümüzdeki gençlerin beklentisinin yüksek olduğunu, ancak mevcut parasal genişlemelerin yarattığı istikrarsızlığın etkisiyle de karşılık bulamadıklarını söyledi.

Doktor Kıyamet, altın piyasasında manipülasyon olduğunu düşünmediğini, değer kaybının ardından sebebin dünyadaki deflasyonist baskılar olduğunu savundu. Her ay bir miktar altın aldığını anlatan Faber, yatırımda önemli olanın çeşitlendirme olduğunu belirtti ve kimsenin 5 yıl sonra ne olacağını bilmediğini ifade etti.