Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:40'ta güncellendi)

Avrupa hisseleri, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras'ın iki koalisyon ortağından birini kaybetmesi ve yatırımcıların Fed'in teşvik açıklamalarını değerlendirmesi sonrasında Stoxx Europe 600 Endeksi'nin 13 ayın en büyük haftalık düşüşü yaşamasıyla geriledi.

National Bank of Greece SA, Yunan hisselerinin Ekim'den bu yana en büyük düşüşü yaşamasıyla yüzde 11 geriledi. SAP AG, yüzde 2.7 değer kaybederken, Groupe Eurotunnel SA ise brokerların şirket hisselerinin notunu azaltması sonrasında yüzde 6.5 düşüş yaşadı.

Stoxx 600 Endeksi, gün içerisinde yüzde 1 kadar rallinin ardından yüzde 1.2 gerileyerek günü 280.4 puandan kapattı. Endeks Fed'in tahvil alımlarını gelecek yıla kadar bitirme planları sonrasında bu hafta yüzde 3.7 gerileyerek düşüşünü beşinci haftaya taşıdı ve son iki yılın en uzun haftalık kayıp periyodunu gerçekleştirdi. Endeksin bu yılki kazancı ise yüzde 0.3 seviyesine kadar azaldı.

Meriten Investment Management GmbH Avrupa hisseleri varlık yöneticisi Tobias Britsch, "Koalisyondan bugün ayrılan Yunan partisinin etkisi, endişelerin büyümesine çok fazla etki etmedi. Yunanistan'ın geçen yıl olduğu kadar büyük bir problem olduğunu düşünmüyorum. Düşürülen Fed likiditesi piyasaların endişe duymasına neden olmaya devam edecek" dedi.

(20:40'ta güncellendi)