Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

ABD'nin New York kentinde açılan 'korku filmi' temalı restoran, ilginç konseptinin yanı sıra sahne şovlarıyla müşterilerine farklı bir deneyim yaşatıyor.

İskoç yazar Robert Louis Stevenson'ın 1886 yılında yayımladığı "Dr. Jekyll ve Mr. Hyde" adlı romanından adını alan restoran, Times Meydanı'nı ziyaret eden turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Romanın yazıldığı döneme göre dekore edilen restoranda, korku filmlerine konu olmuş, büyük bölümü hareketli 100'den fazla figür bulunuyor. Girişinde onlarca kafatasının sergilendiği cam bölmenin yer aldığı restoranın müşterileri, loş ışık ve korku filmi efektleri eşliğinde yemeklerini yiyor. Müşteriler yemek sırasında canlandırılan şovları da izleme şansı buluyor. Konsepte uygun giyinen yaklaşık 40 personelin görev yaptığı restoranın barında ise Kont Drakula'nın tabutu yer alıyor.

Restoran yetkilisi Kate Ogden, Frankenstein ve Fil Adam konulu iki ayrı sahne şovu eşliğinde servis yaptıklarını söyledi. Maliyeti bir milyon doları aşan restoranın her geçen gün yeni aksesuar ve figürlerle yenilendiğini belirten Ogden, ziyaretçilerden 'çok olumlu' tepkiler aldıklarını ifade etti. Ogden, müşterilerinin büyük bölümünün daha önce söz konusu deneyimi yaşamış kişilerden oluştuğunu vurguladı.

Restoranda ilginç bir olay yaşanıp yaşanmadığı sorulduğunda ise Ogden, "Bir keresinde işe geldiğim sırada korkunç bir çığlık işittim. Önce yeni bir korku efekti denemesi yapıldığını düşündüm. Ardından bir kız çocuğunun çığlık atarak dışarı fırladığını gördüm. Küçük misafiri güçlükle sakinleştirebildik" diye konuştu.

Ogden, restoranda klasik korku filmlerinin vazgeçilmez unsuru olan dönen duvarın müşterilerin en çok beğendikleri efekt olduğunu sözlerine ekledi.

İçinde korku filmi temalı hediyelik eşyaların satıldığı bir bölüm de yer alan restoranda, 4 kişilik bir ailenin akşam yemeği ortalama 100 ABD doları tutuyor.

AA