Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi Euro Bölgesi ekonomisinin içinde bulunduğu durumun hâlâ genişlemeci para politikası gerektirdiğini belirtti.

Draghi bugün Berlin'de yaptığı açıklamada "Fiyat istikrarı konusunda rahatız ve genel ekonomik görünüm şu anlık genişlemeci para politikasını devam ettirmemiz gerektiğini gösteriyor" dedi. Draghi, "Parasal teşviğin ve piyasalardaki gelişmelerin bu yılın sonuna doğru bir toparlanmayı desteklemesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Federal Reserve Başkanı Ben S. Bernanke'nin açıklamalarının ardından küresel tahvillerde oluşan düşüşlerle beraber bu açıklamayı gerçekleştirdi. Draghi, Fed'den ayrışarak AMB'nin henüz kullanılmayan Doğrudan Para Transferi (OMT) programı altında tahvil alımını savundu ve bunun varlığının piyasalardaki volatiliteyi biraz azaltabileceği sinyalini verdi.

Draghi, "Entegre olmuş küresel ekonominin belirsizlikleri göz önüne alındığında OMT'nin asıl şimdi çok önemli olduğunu söylemek isterim" dedi.

Draghi'nin bugün yaptığı açıklamalar öncesinde İspanyol tahvil faizleri yükselirken, AMB Yönetim Kurulu üyesi Benoit Coeure ve Bank of England Başkanı Mervyn King bugün yaptıkları açıklamalarda merkez bankalarının kriz politikalarını bırakmaktan çok uzak olduklarının altını çizdiler.