Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, dayanıklı tüketim malları siparişlerinin ve konut satışlarının beklenenden iyi gelmesiyle yükselirken, Standard & Poor's 500 Endeksi dokuz haftanın en düşüğünden toparlanmaya başladı.

PulteGroup Inc. ve Lennar Corp., inşaat sektörü endeksinin yüzde 3 yükselmesiyle, yüzde 3.5'ten fazla ralli yaptılar. JPMorgan Chase & Co. ve Bank of America Corp., finans şirketlerinin yükselmesiyle en az yüzde 2.6 değer kazandılar. Walgreen Co., çeyrek kâr verilerinin tahminleri kaçırdığını açıklamasıyla yüzde 7.6 geriledi. Netflix Inc., Sanford C. Bernstein & Co. tarafından notunun düşük performans gösteren şirket seviyesine çekilmesi sonrasında yüzde 2.7  değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.7 yükselerek New York saati ile 11:45'te 1,584.70 puana geldi. Dow Jones endeksi 92.07 puan, yani yüzde 0.6, artışla 14,751.63 puana ulaştı. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi son 30 gün ortalamasının yüzde 10 yukarısında seyretti.

Boston merkezli Pioneer Investment Management fon yöneticilerinden John Carey, "İnsanlar hâlâ Fed'den gelen haberleri sindirmeye çalışıyor, faiz oranlarının farklı seviyeleri için mantıklı ayarlamalar yapmaya çalışıyor ve tüm bunların tahvil fiyatlarının diğer çeyreklerdeki seyri açısından ne ima ettiğini çözümlemeye çalışıyorlar. Piyasanın bir nebze istikrar kazanmış olmasından dolayı heyecanlıyım" yorumunu yaptı.