Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, 20 Mayıs-19 Haziran arasındaki aracı kurum işlemlerinin incelenmesi ile ilgili, "SPK'nın, Borsalardaki dalgalanmanın yüksek olduğu dönemlerde yaptığı sıradan işlemlerden bir tanesi'' dedi.

Ertaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 Mayıs'ta ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke'nin ''likiditenin azaltılacağı'' yönündeki açıklamaları sonrasında piyasalarda dalgalanmalar yaşandığını anımsattı.

Söz konusu tarihten 2 gün önce aracı kurumlara yazı gönderdiklerine işaret eden Ertaş, şöyle konuştu:

''22 Mayıs'taki açıklamadan sonra, piyasalarda son günlere kadar dalgalanma oldu. Biz de 'sermaye piyasası mevzuatına aykırılık var mı yok mu?' diye birtakım aracı kurumlardan birtakım işlemlerle ilgili bilgi istedik. Olay budur. Bu, Sermaye Piyasası Kurulu'nun borsalardaki dalgalanmanın yüksek olduğu dönemlerde yaptığı sıradan işlemlerden bir tanesi. Mevzuata aykırı işlem yapan olursa, bununla ilgili bir tespite ulaşırsak, kanun ne diyorsa cezasını veririz. Rutin bir işlemdir.''

İncelemenin Gezi Parkı olaylarından önce başlamasına karşın olayların yaşandığı dönemi de kapsadığını belirten Ertaş, ''Gezi Parkı olayları bu sürece (inceleme dönemi) denk geliyor. Aracı kurumlara gönderdiğimiz yazılara bakarsanız 20 Mayıs'tan itibaren başlattığımız bir süreç. Piyasalardaki dalgalanmanın yüksek olduğu dönemlerde yaptığımız incelemenin bir yenisidir'' ifadesini kullandı.

AA