Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük tahvil fonu Pacifi Investment Management Co.'nun (PIMCO) CEO'su Muhammed El-Erian, Fed'in geçtiğimiz hafta parasal genişleme programını ne zaman azaltabileceği gibi konularda rehberlik eden şeffaflığındaki artışın, finansal piyasaların açıklamaların sonrasında düşüşüne neden olmuş olabileceğini söyledi.

"Alışışımışın dışında kaldıkları ve bu deneysel politika sularındaki yüzdükleri sürece, maliyet ve risklerin, yararlara oranı da artıyor" yorumunda bulunan El-Erian, "Acaba bize fazla bilgi mi veriyorlar?" sorusunu yöneltti.

Açıklığın piyasalardaki düşüşleri hızlandırabileceğine dikkat çeken El-Erian, enflasyon ve işsizlik oranları gibi Fed'in yatırımcılara verdiği bilgi miktarını hatırlatarak, "Piyasalara bu kadar rehberlik ederseniz, karar mekanizmasında aşırı etkin bir rol üstlenmiş olursunuz"  dedi.

El-Erian, "Sonuç itibariyle ne olur, insanlar seyahati beklemeden son değerlere atlamaya çalışır ve hisseler yeniden fiyatlanır" diyerek, bunun da kötü teknik gelişmelerin devreye girmesine neden olacağını savundu.