Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:00'da güncellendi)

Yen, Fed'in teşvikleri azaltmaya başlama sürecini tekrar düşünmeye başlamayacağı söylentilerinin nispeten güvenli olarak görülen Japonya para birimine olan talebi azaltması sonrasında, 16 büyük diğer para birimleri karşısında değer kaybetti.

Dolar Endeksi, Fed Richmond Başkanı Jeffrey Lacker'in dün merkez bankasının tahvil alımlarını azaltmaya yakın olmadığını söylemesinin ardından altı günlük kazancını durdurarak geriledi. Euro, para birimini kullanan ülkelerindeki ekonomik güvenin ekonomistlerin beklediğinden iyi çıkması sonrasında dolar karşısında yükseldi. Sterlin ise İngiltere'nin mevcut gelirlerinin ilk çeyrekte son 25 yılın en büyük düşüşünü yaşamasıyla değer kaybetti.

Londra'da bulunan Societe Generale SA Döviz stratejistlerinden Alvin T. Tan, "Sakin piyasalar, daha riskli görülen para birimlerinin performanslarına olumlu etki yaptı. Fed geri adım atmıyor fakat piyasayı sakinleştirmeye çalışıyor. Piyasadaki volatilite ve türbülansın tamamen geçtiğinden henüz olamıyoruz" yorumunu yaptı.

Yen dolar karşısında yüzde 0.5 gerileyerek New York saati ile 07:10'da 98.18 yen olurken, euro karşısında ise yüzde 0.6 düşüşle 127.88 yenden işlem gördü. Euro, dolar karşısında ise 1.2985 dolara kadar gelmesinin ardından, yüzde 0.1 kazançla 1.3023 dolar oldu.

Dolar Endeksi, dün 82.977 ile bu ayın en yükseğinden kapanmasının ardından, bugün büyük bir değişiklik yaşamayarak 82.926 seviyesinde.

(16:00'da güncellendi)