Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İspanya tahvilleri Avrupa Birliği (AB) liderlerinin batan bankaları nasıl yönetecekleri konusunda bir anlaşmaya vararak politika yapıcıların Euro Bölgesi'ndeki krizi iyi yönetebileceklerine dair güveni artırmasının ardından üst üste 3. gün yükseldi.

Ülkenin 10 yıllık tahvil faizleri dün Ocak ayından bu yana en sert düşüşü gerçekleştirirken, bugün de bir haftanın en zayıf seviyesini gördü. İtalya tahvilleri ise ülkenin bugün gerçekleştireceği 5 milyar euroluk beş ve on yıl vadeli tahvil ihalesi öncesinde yükseldi. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi dün yaptığı açıklamalarda merkez bankasının para politikasının "genişlemeci" kalmaya devam edeceğini dile getirdi.

Amsterdam'da bulunan ING Bank NV kıdemli faiz oranı stratejisti Alessandro Giansanti "Bankacılık sektöründeki toparlanma için bir anlaşmaya varılmış olması pozitif bir işaret olarak değerlendirilmeli. Geçtiğimiz haftalarda bu piyasalar için bir endişe kaynağı olmuştu. AMB'nin dün genişlemeci politikaların devam edeceğini açıklaması piyasalardaki telaşı azalttı" yorumunu yaptı.

10 yıllık İspanyol tahvil faizleri 10 baz puan gerileyerek Londra saatiyle 09:07'de yüzde 4.75 oldu. Gün içerisinde yüzde 4.73'ü gören faizler 20 Haziran'dan bu yana en düşük seviyeye geriledi. Ekim 2023 vadeli yüzde 4.4'lük tahvilin fiyatı 0.785 yükseldi ve 97.25 oldu. Faiz dün 23 baz puan birden düşerek 10 Ocak'tan bu yana en sert düşüşe imza attı.