Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

30 Haziran 2013 itibariyle vekil imam-hatip, vekil müezzin-kayyım ve vekil Kur'an kursu öğreticisi olarak görev yapanlar ile 4 Mayıs 2005 ile 30 Haziran 2013 tarihleri arasında en az 3 ay süreyle bu görevlerde bulunanlar, yeterlilik belgesine sahip olmaları koşuluyla ilgili kadrolara atanacak. Bu madde uyarınca memur kadrolarına atananların beş yıl süreyle başka kamu kurum ve kuruluşlarına nakli yapılamayacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan başkanlığında toplanarak, alt komisyonda Devlet Memurları Kanun Tasarısı ile birleştirilen AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu'nun ve AK Parti'li milletvekillerinin imzasını taşıyan Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ni görüşerek kabul etti.


-"Diyanet" ismi kullanılamayacak


Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunu'nda öngörülen değişiklikle, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın izin verdiği vakıf, kurum ve kuruluşlar dışında, diğer kurum ve kuruluşlar ile özel ve tüzel kişiler tarafından "Diyanet" kelimesi isim olarak kullanılamayacak.

Mazbut ve mülhak vakıflar ile Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne, gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerine ait olanlar hariç olmak üzere, mülkiyeti kamu kurum ve kuruluşları ile Hazineye ait taşınmazların üzerindeki dernek ve vakıflarca kendi kaynaklarından toplanan veya toplanan bağış ve yardımlarla yaptırılan cami ve mescitler ile Kur'an kurslarının bir kısmında veya eklentisi ya da bütünleyici parçasında bulunan ve ticari faaliyetlerde kullandırılması öngörülen kısımları, irtifak hakkı tesisine konu edilmemek şartıyla ve elde edilen gelirlerin yüzde 10'u pay olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'na aktarılmak, kalan kısmının en az üçte ikisi öncelikle gelirlerin elde edildiği cami, mescit veya Kur'an kurslarının yapımı, bakımı, onarımı ve işletilmesi ilişkin giderlerine, kalanı ise tüzüklerinde veya vakfiye ya da vakıf senedinde belirtilen amaçlarda kullanılmak şartıyla işletilmek, işlettirilmek veya kiraya verilmek üzere bedelsiz olarak ilgili dernek veya vakfın tasarrufuna bırakılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un yürürlüğe girdiği tarihte Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı ve Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi kadrosunda bulunanlar, aynı unvanlı kadrolara atanmış sayılacaklar. Bunların görev süresi 6002 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren beş yıl olacak.



-Vekil din görevlilerine atama

30 Haziran 2013 itibariyle Diyanet İşleri Başkanlığı'nda vekil imam-hatip, vekil müezzin-kayyım ve Başkanlığa bağlı Kur'an kurslarında vekil Kur'an kursu öğreticisi olarak görev yapmakta olanlar ile 4 Mayıs 2005 ile 30 Haziran 2013 tarihleri arasında en az üç ay süreyle vekil imam-hatip, vekil müezzin-kayyım ve Kur'an kursu öğreticisi olarak görev yapmış olanlar, düzenlemenin yürürlüğe girmesinden itibaren 3 ay içinde müracaat etmeleri halinde ve yeterlilik belgesine sahip olmaları koşuluyla Başkanlık tarafından ilgili kadrolara atanacak. Bu madde uyarınca memur kadrolarına atananların beş yıl süreyle başka kamu kurum ve kuruluşlarına nakli yapılamayacak.

Merkez Bankası, muteber saydığı asgari üç imzayı taşımak şartıyla kendi belirleyeceği esaslar dahilinde bankalar tarafından verilecek ticari senet veya vesikaları reeskonta kabul edebilecek.

Teklif, "Yüksek İhtisas Üniversitesi"nin kurucuları arasından Türkiye Devlet Hastaneleri Vakfı'nın çakıralmasını öngörüyor.