Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük 2. ekonomisindeki rekor düzeydeki nakit sıkışıklığının patlak vermesinden bu yana ilk kez konuşan Çin Merkez Bankası Başkanı Zhou Xiaochuan, ülkenin piyasalardaki istikrarı koruyacağını ve doğru zamanda politikaları ayarlayacağını söyledi.

Çin'in büyümesindeki yavaşlamanın "makul" seviyede olmaya devam ettiğini ve ekonominin de istikrarlı olduğunu söyleyen Çin Merkez Bankası Başkanı Zhou, bugün Lujiazui Forum'unda yaptığı konuşmasında ülkenin, bu zamana kada riyi sonuçlar veren ihtiyatlı para politikasını uygulamaya devam edeceğini belirtti.

Zhou bugün ülkenin ekonomik beklentileri ve finansal sistemine güvendiğini söyleyerek kredi sıkışıklığının büyümeye zarar vereceği endişelerini yatırştırmaya çalıştı. Zhou, gecelik repo oranlarının geçtiğimiz hafta rekora tırmanmasının ardından merkez bankasının 25 Haziran'da para piyasalarındaki istikrar araçlarının kullanılacağı sözlerini tekrarladı.

PBOC'nin piyasadaki istikrarı korumak ve likiditeyi ayarlamak için tüm araçları kullanacağını söyleyen Zhou, para piyasası oranlarını 10 yılın en yükseğine sıçratan likidite sıkışıklığından bu yana yaptığı ilk açıklamasında merkez bankasının ekonomik kalkınma ve finansal piyasalardaki istikrarlı operasyon ortamı için iyi para poltikası şartları yaratacağını dile getirdi. Zhou, piyasaların çok duyarlı olacağını ve her sinyale çabuk tepki vereceğini ifade etti.