Bloomberght
Bloomberg HT Haberler Çin Borsası yeniden eksi bölgede

Çin Borsası yeniden eksi bölgede

Teknoloji, sağlık ve küçük ölçekli şirketlerin değerlendiği Çin Borsası, finansal ve metal şirketlerinin öncülüğünde 3 gündür ilk kez düştü

Giriş: 02 Temmuz 2013, Salı 10:04
Güncelleme: 02 Temmuz 2013, Salı 12:29

Çin Borsası finansal ve metal şirketlerinin öncülüğünde 3 gündür ilk kez düşüş kaydetti. Teknoloji, sağlık ve küçük ölçekli şirketler değerlendi.

Çin'in en büyük banası Industrial&Commercial Bank of China Ltd. yüzde 1.2 kayıpla finansal şirketlere, borsadaki en sert düşüşü kaydettirdi. Çin'in en büyük ikinci altın şirketi Shandong Gold Mining Co., şemsiye şirketindeki varlıkları alma planı üzerine ikinci gününde de yüzde 10 değer kaybetti. Goertej Inc., China Securities Journal'ın hükümetin sektördeki satışları artırmak için yeni politikalar açıklamayı planladığını söylemesinin ardından teknoloji şirketlerindeki kazançları devam ettirdi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.4 kayıpla 1,987.70 puana geriledi. Endeksteki işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 18 altında seyretti. CSI 300 Endeksi yüzde 0.5 düşüşle 2,202.31 puana inerken, Hang Seng China Enterprises Endeksi de yüzde 0.5 kaybetti.

Çin borsalarında 2 gün üst üste kazanç olsa da işlem hacimlerinin yetersizliğinden ötürü hisseleri daha fazla yukarı taşıyacak etmenlerin olmaması sebebiyle iyimser olmadığını dile getiren Hongyuan Securities Co.'nun analistlerinden Tang Yonggang, kredi sıkılaşmasının yalnızca geçici olarak gevşediğini ve şu anda artan tüketimden desteklenen küçük ölçekli şirketlerin yararlandığını söyledi.

Şanghay endeksi 6 Şubat'ta kaydettiği bu yılın zirvesinden, para piyasası oranlarının rekora tırmanmasıyla yüksek sermaye maliyetlerinin ekonomik büyümeyi azaltacağı endişeleriyle yüzde 18 düştü.

Bank of America Corp. bugün Çin'in ikinci çeyrekteki büyüme tahminini yüzde 7.7'den yüzde 7.6'ya indirdi. Hong Konglu bir ekonomist olanLu Ting, bankalararası piyasadaki kredi darlığının kurumsal sektörde yüksek finansman maliyeti endişelerini artırmasıyla sanayi üretiminin yüzde 9.1'e yavaşlamış olabileceğini öngördü.