Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

THY Avrupa Ligi'nde 2012-13 sezonunun "En İyi Yöneticisi Ödülü", Anadolu Efes Spor Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan'a verildi.

THY Avrupa Ligi'nin resmi internet sitesinde yer alan haberde, yönetici adayları arasında en çok oyu alarak bu ödüle layık görülen Özilhan'ın, Anadolu Efes'i ve basketbolu geliştirmek için devam eden çalışmalarının göz önüne alındığı vurgulanarak, "Özilhan'ın benzersiz pazarlama ve iletişim girişimleri, basketbolun ulusal ve uluslararası marka profilinin yükselmesine yardımcı olmuştur" ifadesine yer verildi.

Özilhan'ın başkanlığı döneminde Anadolu Efes'in Avrupa'nın en çok tanınan kulüpleri arasına girdiği ve Avrupa Ligi'nin en önde gelen üyeleri arasında yer aldığına vurgu yapılan haberde, "Efes adının dünya spor piyasasında üstün başarı ile özdeşleşen bir marka haline geldiği" değerlendirmesinde bulunuldu.

Haberde, kulübün 1976'da kurulmasına ve Türkiye Beko Basketbol Ligi'ne 3 yıl sonra yükselmesine rağmen kısa sürede en çok şampiyonluk kazanan takım olduğu ve Koraç Kupası kazanan tek Türk takımı olduğu vurgulandı.

Başkan Özilhan'ın bu süreçte takımda "katalizör görevi" gördüğü ve kulübün durumunu geliştirdiği belirtilen haberde, Efes'in Avrupa'da "Final Four" oynayan tek Türk takımı unvanına da sahip olduğu ve son 12 Avrupa Ligi sezonunun 11'inde ilk 16'ya kaldığı hatırlatıldı.