Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Gaziantep'in simgelerinden "Çingene kızı" mozaiğinin 18 bin 576 çiçekle yapılan figürü, Kanada'da düzenlenen Mosaiculture Fuarı ve yarışmasına katıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Montreal kentinde 22 Eylül'e kadar sürecek fuarda, dünyadaki tarihi ve kültürel eserlerin canlı bitkilerle yapılan figürleri sergileniyor.

Türkiye'den de Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin yer aldığı fuara bu yıl, 30 ülkeden 50 çalışmayla katılan yarışmacılar, peyzaj alanında hazırladıkları birbirinden ilginç eserleri sundular.

Ekipler, bir hafta süren çalışmanın ardından 120 metrekare alanda 15 çeşit bitkiden 18 bin 576 çiçek kullanarak figürü hazırladı.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Şafak Tercan, açıklamada, zaman zaman farklı ülkelerde gerçekleştirilen organizasyonun ülkelerin tanıtımına katkı sağladığını belirtti.

Yarışma ve festivallerin, organizasyonun düzenlendiği kentlere de hareketlilik getirdiğini, buna bağlı olarak da ciddi ekonomik girdiler sağlandığını ifade eden Tercan, şunları kaydetti:

"Bu fuarları ziyaret eden yerli ve yabancı katılımcılar gerek gelir düzeyleri gerekse kültürel bilgi ve birikimleriyle kente ve konsepte büyük katkı sağlamışlardır. Fuar alanında açtığımız stantta ülkemizi ve ilimizi tanıtan malzemeler dağıttık. Gaziantep'in tarihi ve doğal güzellikleri turistlerin beğenisine sunarak ülkemize ve şehrimize daha çok turisti çekme amaçlı tanıtımlar da gerçekleştirdik. 2003'deki fuarda Montreal kenti 150 milyon dolar, 2006'da Çin'in Shangai şehri de 250 milyon dolar gelir elde etmişti. Fuara 1 milyona yakın ziyaretçinin gelmesi bekleniyor."