Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri 25 Mayıs'tan bu yana en uzun kazanç periyodunu gerçekleştirmesinin ardından Çin'in ticaret hacminin sürpriz bir şekilde düşmesi ve yatırımcıların Fed'in Haziran toplantı tutanaklarını beklemesiyle çok fazla değişiklik göstermedi.

Hewlett-Packard Co., Citigroup Inc.'in yatırımcılara bu hisseyi almaları tavsiyesi yapması üzerine New York işlemlerinde yüzde 2.4 yükseldi. Perion Network ise yüzde 6'lık bir sıçrama gerçekleştirdi.

Standard & Poor's 500 Endeksi Eylül vadelileri yüzde 0.2 düşerek New York saatiyle 07:23'te 1,642.6 puan oldu. S&P 500 beklenenden iyi çıkan istihdam verilerinin Fed tahvil alım kesintisi endişelerine baskın gelmesiyle geçtiğimiz 4 gün boyunca yüzde 2.4 yükseldi. Dow Jones vadeli kontratları ise 11 puan düşerek 15,211 oldu.

Londra'da bulunan Hargreavse Lansdown Plc hisse direktörü Richard Hunter, "Yatırımcıların konsantrasyonu gözle görülür bir biçimde parasal genişlemenin azalacağından pozitif veriler almaya doğru dönmüş durumda. Bu ve önümüzdeki hafta ikinci çeyrek kâr sezonunun devam edecek olmasıyla, şirketlerin düşük sayılabilecek beklentileri karşılaması zor olmayacak" ifadelerini kullandı.

Fed, Haziran ayında gerçekleştirdiği toplantısının tutanaklarını bugün Washington saatiyle 14:00'da (TSİ 21:00) açıklamaya hazırlanıyor. Toplantı sonrası yaptığı konuşmada Başkan Ben S. Bernanke aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımını bu yılın sonuna doğru yavaşlatabileceği ve ekonomik verilere bağlı olarak 2014 yılı ortasında tamamen durdurabileceğini dile getirmişti.