Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Güney Kore Merkez Bankası'nın, Mayıs'taki faiz indiriminin, artan tahvil faizleri ve Çin'deki yavaşlamanın gölgesinde kalan büyüme üzerindeki etkilerini izlemek üzere 2. ayında politika faizinde değişikliğe gitmedi.

Bankanın başkanı Kim Choong Soo ve yönetim kurulu politika faizi olan 7 günlük repo faizini, beklenti dahilinde yüzde 2.5'te bıraktı.

Güney Kore, Japon rakiplerine yardımcı olan yenin geçtiğimiz yılda yüzde 21 düşüşü ve Çin'deki yavaşlamayla başa çıkmaya çalışıyor. Fed'in bu yıl tahvil alımlarını azaltabileceğine yönelik sinyallerin ardından artan tahvil faizleri, ülke halkının borçlanma maliyetini rekor yükseklere yaklaştırmakla tehdit ediyor.

KB Investment&Securities Co.'nun sabit getirili varlık analistlerinden Lee Jae Seung, Güney Kore'nin temellerinin diğer gelişmekte olan piyasa ekonomilerine kıyasla toparlama kaydettiğini söyledi.

Won, Seul saati ile 10:16'da yüzde 0.9 güçlenerek 1,126.39'tan işlem gördü. Kospi Endeksi yüzde 1.7 yükseldi. Ülkenin 3 yıllık hükümet tahvillerinin getirisi dün, Güney Kore Merkez Bankası'nın faizleri beklenmedik şekilde indirdiği 9 Mayıs'taki yüzde 2.55 düzeyinden yüzde 2.94'e çıktı.