Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Pekin hükümetinin ekonomik büyümeyi destekleyici önlemler alacağı spekülasyonu üzerine Çin hisseleri ralli yaptı. Ülkenin gösterge endeksi 18 ayın en büyük 2 günlük kazancını kaydederken, kazançlara finansal ve metal hisseleri öncülük etti.

Ping An Bank Co. yüzde 10 sıçradı ve Haitong Securities Co. yüzde 7.5 yükselerek, finansal şirketlere 6 ayın en büyük kazancını kaydettirdi. Çin'in en büyük ikinci imar şirketi Poly Real Estate Group Co., ilk yarıda kÂr açıklamasının arından yüzde 5 primlendi. Anhui Conch Cement Co. ve Inner Mongolia Baotou Steel Rare-Earth Hi-Tech Co., metal üreticileri arasındaki ralliyi devam ettirerek yüzde 4'ün üzerinde kazanç sağladı.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 3 artışla 2,067.48 puana çıkarak dünkü yüzde 2.2'lik kazancını genişletti. Endeksin 2 günlük rallisi Ocak 2012'den bu yana en büyük sıçramasına işaret etti ve işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 70 üzerinde seyretti. CSI 300 Endeksi yüzde 4.4 kazançla 2,322.73 puana çıkarken, Hang Seng Chia Enterprises Endeksi yüzde 3.9 yükseldi.

Hükümetin ekonomik büyümenin çok fazla düşmesini önlemek için bir kademe teşvik planı uygulayacağı spekülasyonuna dikkat çeken Hengsheng Hongding Asset Management Co.'nun para yöneticilerinden Dai Ming, spekülasyonun döngüsel şirketlerin hisselerini yükseltebileceğini öngördü.

CSI 300 Endeksi'nde yer alan finansal şirketler endeksi yüzde 5.3 ile 10 sektör grubu arasındaki en büyük kazanca işaret etti. Pin An Bank yüzde 10 değerlenerek 10.34 yuana, en büyük ikin aracı kurum Haitong Securities da yüzde 7.5 primlenerek 10.70 yuana çıktı.