Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Borsa İstanbul 100 endeksi günü dünkü kapanışa göre 715.74 puanlık yükselişle 71,789.85 puandan tamamladı.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke'nin dün akşam "öngörülebilir gelecekte parasal genişlemenin desteklenmesi gerekiyor" açıklamasının ardından güne alıcılı başlayan Borsa İstanbul'da, BIST 100 endeksi en yüksek 73,168.79 puan seviyesini görse de, hafta başından beri deneyip kıramadığı 73,000 direncini yine kıramadı ve kazançlarının büyük bir kısmını geri verdi.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri ikinci seansta, ilk seans kapanışına göre yüzde 1 oranında değer kaybetse de dünkü kapanışa göre ortalama yüzde 1.01 oranında değer kazandı. İşlem hacminin 3.6 milyar lira olduğu Borsa İstanbul'da bankacılık endeksi günü yüzde 0.20 oranında yükselişle tamamlarken, holding endeksi ise yüzde 1.20 oranında değer kazandı.

Analistler, Döviz ve tahvil piyasasında volatilitenin düşmemesi nedeniyle Borsa İstanbul'da da satış baskılarının banka hisselerinde etkisini devam ettirdiğini belirtiyor. Yarın Avrupa'da sanayi üretimi, ABD'de ise Michigan güven endeksi verilerinin takip edileceğini ifade eden analistler, yurt içindeki negatif ayrışmanın devam edip etmeyeceğini döviz piyasasının belirleyeceğini kaydediyor.

AA