Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Güney Ege'nin maviyle yeşilin buluştuğu noktalarında büyüklü küçüklü sayısız koylarına sahip Muğla, her yıl yaklaşık 50 bin yerli ve yabancı turiste "Mavi yolculuk" yapma imkanı sunuyor.

Her yıl 3 milyondan fazla turisti ağırlayan bin 124 kilometre kıyı uzunluğuna sahip Muğla, dünyanın farklı noktalarından bölgeye gelen turistlerin mavi düşlerine ev sahipliği yapıyor. Muğla'nın ünlü koylarının masmavi sularında yapılan "Mavi Yolculuk" bölgede tatil yapan turistlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Turistlerin birçoğu Gökova Körfezi, İngiliz Limanı, Çökertme, Göcek, Marmaris, Fethiye, Ölüdeniz, Kızılada, Datça ve Hisarönü koylarında mavi yolculuğa çıkmayı tercih ediyor.

Türkiye Seyehat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ,  Akdeniz çanağında mavi yolculuk için en önemli bölgenin Muğla olduğunu söyledi.

Muğla kıyılarında masmavi sularda yapılan mavi yolculuğun bölgede tatil yapan turistlerin ilk tercihleri arasında yer aldığını belirten Özbozdağ, "Mavi yolculuk Muğla'nın markasıdır. Muğla'nın kıyı uzunluğu bugün İspanya'nın kıyılarından daha fazladır. Bölgemiz özellikle yeşil ile mavinin en güzel buluştuğu köşeleri bünyesinde barındırıyor. Gökova Körfezi, Bodrum, Marmaris, Göcek ve Fethiye mavi tur güzergahları. Bodrum-Marmaris, Marmaris-Fethiye arasında haftalık mavi turlar düzenleniyor" dedi.

Özbozdağ, mavi yolculuğu yaparken sahip olunan değerlerin koruması gerektiğini, koyların sadece bugün için değil gelecekte yolculukların yapılması için kirletmeden, yormadan kullanılması gerektiğini dile getirdi. Mavi yolculuğun çok keyifli bir turizm çeşidi olduğunu vurgulayan Özbozdağ, turlara katılan turistlerin bir sonraki yıl tekrar gelerek bölgenin güzelliklerini keşfetmeye çalıştığını ifade etti.

Sektörün her zaman bir mihenk taşı ve sürdürülebilir olması için eldeki değerlerin korunması gerektiğine işaret eden Özbozdağ, "Mavi yolculuğa çıkan turistlerin bölgenin tanıtımına da çok önemli katkıları oluyor. Deniz turizmi çok farklı. Yat turizminin, getirdiği Döviz açısından değeri çok fazla. Biz normal şartlarda otel müşterisinden kişi başına haftalık 800 dolar elde ediyorsak yat turizminde kişi başı elde ettiğimiz rakam 2 bin doların üzerindedir. Yat turizminin ülkeye sağladığı değer çok daha fazla" diye konuştu.

AA