Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Şanlıurfa Kuyumcular Odası Başkanı İbrahim Halil Demirkol, piyasaya, ayarı ve gramajı belli olmayan kaçak cumhuriyet altını sürülmek istendiğini savundu.

Demirkol, son günlerde piyasadaki cumhuriyet altını sıkıntısının hem kuyumcuları hem de vatandaşları olumsuz etkilediğini, bu durumun fırsatçılara yaradığını söyledi.

Yaşanan altın sıkıntısının kuyumcuları kaygılandırdığını vurgulayan Demirkol, şöyle konuştu:

"Darphanedeki grev bizleri üzereken bazı fırsatçıların da önünü açtı. Özellikle çevre illerde 'merdiven altı' diye tabir edilen yerlerde altın basan kişiler son günlerde hortladı. Bölgemizde Ata'ya büyük rağbet olduğunu bilen fırsatçılar ikinci el dediğimiz ayarı ve gramı belli olmayan kaçak cumhuriyet altını basıp piyasaya dağıtmak istiyor. Bu da çok ciddi sıkıntılara neden oluyor. Biz yıllarca bu kaçak cumhuriyet altınını temizlemek için çaba gösterdik ama özellikle bu grev ve durgunluk bizi sanki o eski sıkıntılı günlere götürecekmiş gibi görünüyor."

Demirkol, darphanedeki grevin bir an önce bitirilmesi ve üretimin arttırılması temmenisinde bulunarak, "Mümkünse farklı bir yerde yeni bir darphanenin açılması konusunda yetkililerden destek bekliyoruz" dedi.


AA