Advertisement
HABERLER ABONE OL

Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers'in Fed Başkanı seçimlerinde oy kullanacak olan senatörlerle pozisyon için kendisinin de aday olduğunu belirtiyor.

Finans Komitesi Başkanı ve Montana Demokrat Parti Senatörü Mac Baucus, "Aslında önümüzdeki hafta onunla bir toplantım var ama toplantının gündemi ne olacak pek bir bilgim yok" ifadelerini kullandı.

Görüşmelere yakın olan iki kaynağın yaptığı açıklamalara göre Başkan Bill Clinton döneminde Hazine Bakanlığı yapan 58 yaşındaki Summers, Fed'in şimdiki Başkanı Ben S. Bernanke'nin yerine gelebilecek adaylarından birisi olarak görülüyor.

Öte yandan Obama ve danışmanları Başkan'ın merkez bankası üzerinde nasıl kalıcı bir iz bırakacağı konusunda araştırmalarına devam ediyorlar. Bernanke'nin Ocak 2014'te görev süresinin biterken, hükümet 4 yıllık üçüncü bir dönem daha istemeyeceği varsayımıyla Bernanke'nin yerine bir aday arıyor.

Hükümetteki görevinden ayrıldıktan sonra hedge fon şirketi D.E. Shaw & Co.'da danışmanlık yapan Summers aynı zamanda Harvard University öğretim görevini de sürdürüyor.