Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in aylık 85 milyar dolar tutarındaki tahvil alımlarının enflasyon merkez bankasının hedefi olan yüzde 2'ye ulaşmadan azaltılmaması gerektiğini söyledi.

Bu yıl para politikalarında oy hakkı bulunan Bullard, "Genişlemeci para politikasını enflasyon istenen seviyelerde değilken geri çekmek doğru hareket olmayacaktır. Enflasyon çok düşük ve yükselmedikçe daha fazla teşvikte bulunmamız gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Bullard, kur kazançlarının çok düşük olduğunu belirterek, "En azından efnlasyonun istediğimiz seviyeye geleceğine dair güvence görmek istiyorum" dedi.

Kişisel tüketim giderleri fiyat endeksi ile ölçülen enflasyon, Mayıs ayında sona eren 12 aylık süreçte yüzde 1 olarak ölçülürken merkez bankasının hedefi olan yüzde 2'nin aşağısında kaldı.

Fed Başkanı Ben S. Bernanke 19 Haziran'da, ekonominin beklentiler doğrultusunda gelişim göstermesi durumunda Fed'in tahvil alımlarını bu yıl sonlarına doğru azaltma ve 2014 yılının ortalarında sonlandırma yönünde çalışmaları olduğunu söylemişti. Toplantının tutanaklarına göre 19 Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) üyesinin yarısı kadarı da tahvil alımlarının yıl sonuna kadar bitirilmesini istiyor.

Tahvil alımlarının şu andaki turuna da karşı çıkan Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser ise bugün yaptığı açıklamada, merkez bankasının aylık 85 milyar dolar tutarındaki tahvil alımlarını Eylül ayında azaltmaya başlaması ve normal olmayan teşviklerin yıl sonuna doğru bitirilmesi gerektiğini söyledi.