Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Genel seçimlerin öncesinde ARD televizyonuna konuşan Almanya Şansölyesi Angela Merkel, bazı Euro ülkelerinde yeni çalkantıların görünür hâle gelmesiyle hükümetinin borç krizinin çözüm maliyetini açıklamayı seçimlerin sonrasına bıraktığı iddialarını geri püskürttü.

Merkel, Almanya'nın kriz çözümlerinin faturasını seçim sonrasında mı göreceği sorusuna, "İspanya, Portekiz ve muhtemelen Yunanistan'ın da bu kredi programlarına ihtiyacı var" açıklamasında bulundu.

Alman ARD ile her yıl yazın yaptığı söyleşilerden birini gerçekleştiren Merkel, "Yapılması gerekenler konusunda kimseyi karanlıkta bırakmıyoruz ve bu çizgide gerekeni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

İspanya ve Portekiz'deki siyasi çalkantılar ve Yunanistan'da hükümetin kamu işçilerini işten atma planından kaynaklanan risklerlere rağmen Almanya hâlen Euro Bölgesi'nin karar mercii gibi duruyor. Anketler, Merkel'in 22 Eylül'deki seçimlerde 3. dönemini garantileme ihtimalleri artıyor.

Allensbach anketine göre Merkel'in Hristiyan Demokrat liderliğindeki bloğu yüzde 40, koalisyon ortağı Özgür Demokrat Partisi de yüzde 6.5 desteğe sahip. Bundestag, bu oranların parlamentonun alt kanadı için yeterli olacağını söylüyor.