Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yavaşlayan büyümesiyle başetmeye ve ekonomisini daha sürdürülebilir bir büyümeye oturtmaya çalışan Çin, Cuma günü yabancıların finansal piyasalarına yatırım yapmasını sağlayan yabancı fon programını ikiye katlayacağını ve deniz aşırı ülkelerde kazanılan yuanlara içte yatırım yapmasına imkan tanıyan programı da genişleteceğini açıkladı.

Xinhua Haber Ajansı'nın Çin Sermaye Düzenleme Komisyonu'nu kaynak gösterdiği haberine göre Kalifiye Yabancı Kurumsal Yatırımcı Programı (QFII) 80 milyar dolardan 150 milyar dolara genişlerken, Hong Kong'taki yuan yatırımcılarda uygulanan bir plan Singapur, Londra ve diğer şehirlere de genişletilecek.

Çin Başbakanı Li Keqiang'ın dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde piyasalara daha fazla giriş imkanı tanıyacaklarını söylemesiyle Çinli yetkililer sınır ötesi sermaye akış kanallarını genişletti ve ülkenin para birimindeki kontrolleri azalttı. Yabancı yatırımcılara daha fazla giriş imkanı tanınması, bu yıl yüzde 10 düşen hisse senedi piyasasını da destekleyebilir.

Hong Kong Securities&Investment Institute'ün üyelerinden Ronald Wan, Hamlenin, Çin hükümetinin piyasa likiditesini artırmak için gerçekten bir şey yaptığını insanlara göstermek adına önemli bir adım olduğunu söyledi.