Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük 2. ekonomisi Çin'in ikinci çeyrekte yüzde 7.5 ile beklenti dahilinde büyümesinin ardından Asya Borsaları yükseldi. MSCI Asya Pasifik Endeksi 5 günde 4. kez artış kaydetti.

Çin'in 1 numaralı bakır üreticisi Jiangxi Copper CO. yüzde 3.2 değerlendi. Milyarder Warren Buffett'in de ortakları arasında yer aldığı elektrikli araba üreticisi BYD Co., Çin Devlet Konseyi'nin hükümet araçlarında yeni enerjinin kullanımını onayladığı haberi üzerine yüzde 8 sıçradı. Dünyanın en büyük 2. şarap üreticisi Treasury Wine Estates Ltd., 160 milyon Avustralya doları zarar yazacağını söylemesinin ardından Sidney'de rekor düşüş kaydetti.

Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.4 kazançla 440.61 puana yükseldi. Endekste değer kaybeden her iki hisseye karşılık 3 hisse değer kazandı. Japon piyasaları bugün tatil sebebiyle kapalı.

Çin'de yumuşak iniş olması için çalışılacağını söyleyen Kapstream Capital'ın yönetici direktörü ve eş kurucularından Nick Maroutsos, yatırımcılara tetikte kalmalarını tavsiye ederek, Asya bölgesi için hâlâ umutlu olduklarını aktardı.

Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi bu yıl Çin'deki para piyasa oranlarının rekora tırmanması ve Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin Amerikan ekonomisinde sürdürülebilir ilerleme kaydedilirse teşvikleri azaltmaya başlayabileceğini söylemesinin ardından yüzde 5.8 düştü.