Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

Mobil reklamların ortalama fiyatı aşağı çekmesiyle Google Inc.'in ikinci çeyrek satış ve kârı beklentinin altında kaldı.

İnternet devinin ortak sitelere geçirilen satışları hariç gelirleri 11.1 milyar dolarla, Bloomberg anketine katışan analistlerin ortalama beklentisi 11.3 milyar doların altında kaldı. Belli başlı kalemler çıkarılmadan önceki kâr da hisse başına 9.56 dolar ile 10.80 dolar beklentisini tutturamadı. Bilanço rakamlarının ardından şirketin hisseleri yüzde 5.7 düştü.

Müşterilere kişisel bilgisayarlar yerine akıllı telefon ve tabletler aracılığıyla ulaşmayı hedefleyen pazarlamacıların artmasıyla Google'ın, reklam oranlarının göstergesi olan "tık başına ortalama maliyeti" yüzde 6 azaldı. Şirket aramalara ve YouTube videolarına bağlı reklamlar kanalıyls müşterilerinin mobil Web kullanıcıları için yeni araçlar eklese de, bu hamleler henüz hâlâ hız kazanma safhasında ve Google açığı kapamak için yatırımlarını artırıyor.

Google'ın varolan işlerinin olgunlaşmaya başlamasıyla gelir büyümesini canlandırmasının gerektiğini belirten BGC Partners LP'nin analistlerinden Colin Gillis, temel işlerin de yavaşladığını söyleldi.

Bilanço rakamlarının ardından Google'ın hisseleri 858.80 dolara kadar geriledi. Hisseler New York seansının kapanışında yüzde 1'in altında kayıpla 910.68 puanda seyretti. Şirketin hisseleri bu yıl yüzde 29 yükseldi.

Covario Inc.'e göre, Akıllı telefonlarda yapılan aramalardaki ortalama reklam maliyei, masaüstü bilgisayarlarınınkinin yaklaşık yüzde 40 altında.