Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, kulüp olarak başarılı geçen bir sezonu geride bıraktıklarını ve yeni sezonun da aynı şekilde geçmesini temenni ettiklerini söyledi.

Sarı-kırmızı Platform Derneği'nin Kozyatağı'ndaki Byotell'de düzenlediği iftar yemeğine katılan Arıboğan, hem davetlilere hitap etti hem de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Üyelere yaptığı konuşmada, yeni sezon için beklentilerini aktaran Arıboğan, "Bütün Galatasaraylıların gurur duyduğu, çok güzel bir sezonu geride bıraktık. İnşallah yine bu kadar başarılı geçecek bir sezona başlayacağız. Başta futbol olmak üzere birçok branşımızda tarihi başarılar elde ettik. Yeni sezonda 6 branşımızda 8 takımımız, kendi alanlarının Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek. Galatasaray, gurur vermeye devam ediyor. Türk futbolunun sorunlu dönemlerinde Galatasaray, kulübüyle ve camiasıyla Türk sporunun liderliğini yapmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.



- TFF Tahkim Kurulu'nun ret kararı

Arıboğan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu'nun, sarı-kırmızılı oyuncular Aurelian Chedjou, Dany Nounkeu, Wesley Sneijder, Johan Elmander, Didier Drogba, Albert Riera ve Nordin Amrabat'ın Avrupa Birliği (AB) üyesi ülke vatandaşı olarak yerli statüsünde oynama taleplerini reddetmesini değerlendirdi.

Konunun sadece Galatasaray'ı ilgilendirmediğini aktaran Arıboğan, şunları söyedi:

"Biz AB'ye tam üye olmak isteyen bir ülkeyiz. TFF Tahkim Kurulu bugün, AB üyesi ülkelerin sporcularının Türkiye'de yerli statüsünde oynama başvurularını reddetti. Aslında kararda ilginç bölümler var. Kurul, süre aşımından dolayı reddettiğini belirtmiş ama aynı zamanda bu konuda karar almaya yetkili olmadığını da vurgulamış. Hukuki süreç devam edecektir. Sporcularımız, Türkiye'deki hukuk sistemi içinde haklarını arayacaklardır. Nasıl Türk sporcular AB ülkelerinde yerli olarak oynayabiliyorlarsa, yabancılar da aynı şekilde bizim ülkemizde oynayabilmelidir. Konu, hukuki süreç neticesinde sonuca ulaşacaktır. Oyuncularımız önce Türkiye'deki hukuki yoları deneyecekler ve yargıya başvuracaklardır."



- "Melo, önemli katkılarda bulunacaktır"

Lutfi Arıboğan, Galatasaray'ın üç yıllığına yeniden kiraladığı ancak henüz resmi olarak transferi açıklanmayan Brezilyalı futbolcu Felipe Melo konusunda, "Melo, hoş geldi. Herkes bekliyordu. Geçen seneye göre erken geldi ama gelmesi gereken tarihe göre de yine geç geldi diyebiliriz. Hem camiamız hem de teknik heyetimiz kendisini bir an evvel aramızda görmek istiyordu. İnşallah takıma bu sene de önemli katkılarda bulunacaktır" şeklinde konuştu.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS), Fenerbahçe ve Beşiktaş ile ilgili verdiği karara ilişkin soruyu ise Arıboğan, "Bu, hukuki bir konu ve ben hukuk uzmanı değilim. Konunun benimle ilgili bölümlerine cevap verdim. Gerekirse de cevap vermeye devam ederim. Hukuki bölümünü ise takip ediyoruz. Sonucunu hep birlikte değerlendiririz" şeklinde yanıtladı.

İftar yemeğinde kısa bir konuşma yapan Sarı-kırmızı Platform Derneği Başkanı Esat Akbülbül de Galatasaray Kulübü'ne katkı verebilmek için projeler geliştirmeye çalıştıklarını aktararak, "Gelecek dönemler içinde Avrupa'da da kupalara ambargo koyacağımıza inanıyoruz. Yeter ki futbolumuzda yanan bu ateş üflenerek söndürülmeye çalışılmasın. TFF de bu ülkede tüm takımların federasyonu olmalı. Biz dernek olarak Galatasaray yönetiminin yanında ve emrindeyiz" ifadelerini kullandı.

Akbülbül, iftar yemeğinin ardından Lutfi Arıboğan'a bir plaket takdim etti.