Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:34'te güncellendi)

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.'nun beklentinin altında satış tahmininde bulunmasının ardından gelişen piyasalar endeksi geriledi. Macaristan hisseleri iki yılın en büyük düşüşünü yaşarken, Endonezya üst üste rupisi on birinci günde de değer kaybetti.

Dünyanın en büyük kontratlı çip üreticisi Taiwan Semiconductor Taipei endeksinde 4 yılın en sert düşüşünü kaydederek, teknoloji endeksini 1 haftanın en düşüğüne çekti. Macaristan'ın en büyük bankası OTP Bank Nyrt., CEO Sandor Csanyi'nin hisselerini satmasıyla yüzde 13 geriledi. Türkiye gösterge endeksi JPMorgan Chase & Co.'nun hisseleri düşürmesiyle yüzde 1 düşüş yaşadı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 kayıpla Londra saati ile 13:27'de 954.65 puana gerileyerek 2. gününde de düşüş kaydetti ve bu haftaki kazançlarını yüzde 1'e indirdi. Taiwan Semiconductor'ın satış tahminleri, Microsoft Corp.'tan Google Inc.'e şirketlerin düşük kâr açıklamasının ardından sektördeki kazançlara ilişkin endişeleri artırdı.

DBS Vickers Securities Co. Ltd.'ın araştırma müdürü Chanpen Sirithanarattanakul, raporların karışık olduğunu ve küresel ekonomik yavaşlama ve kurumsal kazançlar üzerindeki etkiyel ilişkin endişeleri artırdığını söyledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Teknoloji Endeksi yüzde 1.7 ile 10 sektör grubu içindeki en sert düşüşü kaydetti. Taiwan Semiconductor yüzde 6.9 düşüşle, Tayvan endeksine yüzde 1.6 ile 5 haftanın en sert düşüşünü kaydettirdi.

(20:34'te güncellendi)