Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hazine tahvilleri Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin varlık alımlarıyla ilgili endişeleri yatıştırmasının ardından üst üste ikinci haftalık kazanca doğru ilerleme kaydetti.

10 yıllık tahvil faizleri Bernanke'nin Eylül ayında varlık alımlarının azaltılması konusunda bir karar verebilmek için henüz çok erken olduğunu söylemesi üzerine son 5 günde 4. kez düşüş yaşadı. Bir önceki gün yaptığı konuşmasında ise Bernanke parasal genişleme programının daha önce belirlenmiş bir doğrultuda gerçekleştirilmediğini söyleyerek ekonomik verilerin burada asıl önemli etken olduğu sinyalini verdi. Moody's Investors Service, ABD'nin Aaa olan kredi notunu sabit tutarken, görünümü negatiften durağana çevirdi.

Sidney'de bulunan Royal Bank of Canada Avustralya ekonomi ve sabit getiri direktörü Su-Lin Ong, "Açıkça görülüyor ki parasal genişlemenin azaltılması ABD ekonomisinin gelişip gelişmediğine bağlı. Daha önce benzeri görülmemiş bu politika ortamından çıktığımız zaman genel şartlar hâlâ gayet genişlemeci kalarak ekonomiye destek verecektir. Hazine tahvil faizlerinin yukarı yönlü dik bir seyir izleyeceğini sanmıyoruz" yorumunda bulundu.

10 yıllık ABD hazine tahvil faizleri 1 baz puan düşerek Londra saatiyle 08:27'de yüzde 2.52 oldu. Mayıs 2023 vadeli yüzde 1.75'lik tahvilin fiyatı 1/8 yükselerek 93 3/8 oldu.

RBC 10 yıllık faizlerin yıl sonu itibariyle yüzde 2.85 olacağını tahmin ediyor.