Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası Para Fonu (IMF) Direktörü Christine Lagarde, Arjantin'in temerrüde düşmüş borçlarının yasal mücadelesine destek için verdiği sözü ABD'den muhalefet olduğu gerekçesiyle geri çekti.

Karar, Lagarde'ın ABD üst mahkemesine Arjantin'in düşük mahkeme kararının yeniden gözden geçirilmesi için yaptığı başvuruyu destekleyen bir dosya gönderilmesini tavsiye ettiğini duyurmasının 3 gün sonrasına denk geliyor.

IMF tarafından e-maille yapılan bir açıklamada "Direktör'ün tavsiyesi ABD desteğine bağlıydı çünkü bu destek olmadan böyle bir tavsiyede bulunmak uygun olmaz. IMF düşük mahkeme kararının borç yapılandırması konusunda ortaya çıkardığı genel sistemik etkilerinden derin endişeler duyuyor" ifadeleri kullanıldı.

Arjantin bir New York mahkemesi tarafından Arjantin'in borç yapılandırma planını kabul eden tahvil sahiplerinin, bu yapılandırmayı kabul etmeyen tahvil sahipleri de paralarını alana kadar ödeme elde edemeyeceği kararının yanlış olduğunu belirterek ABD üst mahkemesine itiraz ediyor.

IMF açıklamasında Lagarde'ın kararının, ABD tarafından artık bu dosyanın desteklenmediğinin açıklanmasının ardından geldiğini belirtti.