Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Çin'deki bıçaklama vakalarının artması ülkede endişeye neden olurken Beijing Times'ın haberine göre Pekin'deki bazı süpermarketlerde bıçak satışı yasaklandı. Pekin polisi 1,123 bıçağa ve 327 silaha el koydu.


- Bir haftada 3 bıçaklı saldırı

Ülkede en son dün gündeydeki Guicou eyaletindeki Doğum Planlama İdaresinin kapısında güvenlik görevlisiyle tartışan bir kişi içeri girerek elindeki bıçakla önüne gelene saldırmış ve iki kişiyi öldürüp, dört kişiyi yaralamıştı.

Pekin'de pazartesi akıl hastası olduğu belirtilen bir kişi de marketten aldığı bıçakla aralarında iki yaşında bir bebeğin de bulunduğu insanlara aniden saldırmaya başlamış ve bir kadının ölümüne 3 kişinin de yaralanmasına sebep olmuştu.

Yine Pekin'de 17 Temmuz'da benzer bir vaka meydana gelmiş ve 27 yaşındaki saldırgan iki kişiyi bıçaklayarak öldürmüştü. Hayatını kaybedenlerden birinin ABD vatandaşı olduğu belirtilirken, alışveriş merkezinde yaşanan olayın failinin yine işsiz ve akıl hastası olduğu açıklanmıştı.

Diğer yandan Şiamın'da da metrobüsün içinde kendini yakan ve akıl hastası olduğunu iddia edilen bir kişinin sorumlusu olduğu olayda 42 kişi yaşamını yitirmişti.

Çin'de 15 milyondan fazla ciddi akıl sağlığı sorunu olan insan bulunduğu tahmin edilirken, ülke genelinde 572 akıl hastanesi ve 19 bin kayıtlı psikiyatr olduğu ifade ediliyor.