Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:37'de güncellendi)

Gelişen piyasa hisse senetleri, HTC Corp.'un teknoloji hisselerindeki yükselişe öncülük etmesi ve Çin'de hizmet sektörü endeksinin Mart ayından bu yana ilk kez yükseliş göstermesinin ardından, çıkışını üçüncü güne taşıdı.

HTC, hisse geri alımı planladığını açıklamasının ardından, Taipei'deki işlemlerde yükselerek sekiz yıla yakın bir sürenin en düşüğünden toparlanırken, Çin'in en büyük internet şirketi Tencent Holdings Ltd., Hong Kong'ta zirve rekoruna yükseldi. Afrika'nın en büyük medya şirketi Naspers Ltd., Renaissance Capital'in şirketin hisse değerleriyle ilgili tahminlerini artırması sonrasında Johannesburg işlemlerinde bir aydan fazla bir zamanın en yükseğine ulaştı. Mısır'ın gösterge endeksi beş ayın en yükseğine tırmandı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 yükselerek, Londra saati ile 13:10'da, 957.97 puana çıktı. Çin'de imalat sanayi dışı satınalma yöneticileri endeksi (PMI), 3 Temmuz'da açıklanan resmi verilere göre, Temmuz ayında 54.1 sevieysine yükseldi. Bugün HSBC Holdings Plc ve Markit Economics'in açıkladığı diğer bir veriye göre, Çin'de hizmet sektörü PMI Temmuz ayında değimedi. ABD'de Cuma günü açıklanan Temmuz ayı tarım dışı istihdam verisinin beklentilerden daha az artması, Fed'in teşvik programlarına devam edeceği şeklinde algılandı.

Londra'da bulunan Amiya Capital LLP gelişen piyasalar stratejistlerinden Michael Wang, "Çinle ilgili iyimserlikler var, büyümenin istikrar kazandığı yönünde bir iyimserlik oluştu. Ek olarak, zayıf gelen tarım dışı istihdam verisi bir nebze olsun rahatlatıcı etki yaptı. Kişisel olarak, bence bu kısa bir rahatlama" yorumunu yaptı.

(16:37'de güncellendi)