Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri çok değişmeyerek Standard & Poor's 500 Endeksi'nin rekor zirve seviyeye yakın seyredeceği sinyali verirken, yatırımcılar ABD'de hizmet sektörünün geçtiğimiz ay daha hızlı genişlediğini göstermesi beklenen verileri bekliyor.

Berkshire Hathaway Inc. ikinci çeyrek kazançlarının tahminleri aşması üzerine yüzde 1.2 tırmandı. Automatic Data Processing Inc. New York'ta piyasa öncesi işlemlerde yüzde 2.8 değer kazandı.

S&P 500 Endeksi Eylül vadelileri yüzde 0.1 gerileyerek New York saatiyle 06:58'de 1,702.9 puan oldu. Gösterge endeks geçtiğimiz hafta LinkedIn Corp. ve Goodyear Tire & Rubber Co. gibi firmaların tahminleri aşmasıyla beraber yüzde 1.1 ilerlemişti. Dow Jones vadeli kontratları ise 7 puanlık düşüşle 15,583 oldu.

Beauclerc Advisory Services Ltd. küresel stratejisti Andrew Popper, "Piyasa ne zaman bu kadar çabuk sürede bu kadar yukarı yönlü hareket gerçekleştirse aşırı değerlendirmeye yönelik bazı endişeler ortaya çıkıyor. Fakat kazanç beklentilerine baktığınızda ekonomik büyüme seviyesine paralel görünüyor" yorumunda bulundu.

S&P 500 kazanç beklentilerinin 15.5 katında işlem görürken, geçtiğimiz beş yıl boyunca bu ortalama 13.9 olarak gerçekleşti.