Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan Maliye Bakanı Yannis Stournaras yaptığı açıklamada ülke hükümetinin önümüzdeki birkaç yıl için oluşan finansman boşluklarını nasıl dolduracaklarından ziyade bu yıl bütçe fazlası oluşturmak ve büyümeye geri dönmek üzerine konsantre olacaklarını belirtti.

Stournaras bugün gerçekleştirdiği bir röportajda bu iki hedefi yakalamanın Yunanistan'ın problemlerini çözmek için ateşleyici bir rol oynayacağını belirtti. Maliye Bakanı ayrıca faiz ödemelerinden önce hükümetin bütçe fazlasına ulaşabilmesi durumunda uluslararası kreditörlerden fonlamada yardımcı olacağını dile getirdi.

"Şu an için B planı yok, herşey anlaşılmaya varıldığı şekilde ilerliyor" diyen Stournaras öncelikle bu yıl bir bütçe fazlasının oluşturulması, yüzeysel reformların tamamlanması ve pozitif büyüme rakamlarına dönülmeyi hedeflediklerinin altını çizdi.

Yunanistan resesyonun 6. yılına girerken ekonomik durgunluk 240 milyar euroluk yardım paketi anlaşması doğrultusunda vergi artışları ve harcama kesintileriyle daha da derinleşiyor. İşsizlik oranı birinci çeyrekte rekor seviye olan yüzde 27.4'e ulaştı.