Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:33'te güncellendi)

ABD hisseleri ve tahvilleri, Fed'in tahvil alımlarını bu yıl içerisinde düşürebileceği endişeleri arasında düşüşü ikinci güne taşırken, euro Avrupa'da ekonominin toparlandığına işaret eden veriler sonrasında güçlendi.

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.3 gerilerken, Stoxx Europe 600 Endeksi erken saatlerdeki kazançları silerek New York saati ile 09:50'de yatay seyire döndü. 10 yıl vadeli ABD tahvil faizleri üç baz puan yükselerek yüzde 2.66 olurken Hazine bugün 72 milyar dolar tutarında tahvil satışına hazırlanıyor. Euro dolar karşısında yüzde 0.3 yükselerek 1.3291 dolara ulaştı, Avustralya doları ise ABD doları karşısında yüzde 0.3 artışla 89.53 ABD sentinden işlem görüyor. Petrol yüzde 0.5 gerileyerek erken saatlerdeki kazançları tersine çevirdi, altın vadelileri ise yüzde 1.7 düşüş yaşadı.

Almanya'da fabrika siparişleri ve İngiltere'de sanayi üretimi, Haziran ayında, ekonomistlerin tahminlerinden daha hızlı artarken, resesyondaki İtalya ekonomisi beklenenden az daraldı.

BSI SA portföy yöneticisi Enrico Carbonelli, "ABD piyasası biraz gereğinden fazla alım seyrine dönüş durumda, daha yukarılara gitmeden önce önümüzdeki ayda biraz düzeltme görebiliriz. Fed'in teşvikleri azaltmasıyla ilgili endişeler artıyor, fakat tahviller muhtemelen hisselerden daha fazla zarar görecek" yorumunu yaptı.


(17:33'te güncellendi)