Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya dışında Asya hisse senetleri, ABD hizmet sektöründeki güçlü büyümenin Fed'in yakında ekonomik teşvikleri azaltabileceği sprkülasyonunu güçlendirmesi sonrası değer kaybetti.

Avrupa'nın en büyük bankası HSBC Holdings Plc, karının analistlerin tahminlerinin altında kalmasının ardından, Hong Kong'daki işlemlerde yüzde 4.6 değer kaybetti. Sony Corp., yönetim kurulunun milyarder Daniel Loeb'in eğlenci işinin bir kısmını satma çağrısını reddetmesinin ardından yüzde 4.6 düştü. Fonterra Shareholders Fund yüzde 1.3 yükseldi ve dün Rusya ve Çin'in dünyanın en büyük süt ürünleri ihracatçısı Yeni Zelandalı Fonterra Cooperative Group Ltd.'den süt tozu ithalatını durdurmasının ardından gerçekleştirdiği rekor kaybın bir kısmını geri aldı.

Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.4 düşerek, Hong Kong saati ile 14:112de, 441.38 puana geriledi. Endekste, yükselen bir hisse akrşılığı ikiden fazla hisse değer kaybetti.

Melbourne'de IG Markets Ltd. piyasa stratejisti Evan Lucas, "ABD ekonomisindeki yukarı hareket yalnızca ivme kazanmıyor, aynı zamanda hızlanıyor," dedi ve "Bu durum, Fed'in şahin görüşünü artırıyor. Bu nedenle, Eylül'de teşviklerin azaltılması konuşulmaya devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.