Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri düşüşünü 2. güne taşırken, yatırımcılar Fed yetkililerinin tahvil alımlarının azaltılabileceğini açıklamasının ardından Bank of England'ın faiz oranı ve teşviklerin genişletilmesine yönelik rehberliğini bekliyor.  

Natixis SA ikinci çeyrek kârında yüzde 29 düşüş açıkladıktan sonra son 5 ayın en sert düşüşünü gerçekleştirdi. Rexel en büyük hissedarının payını satmasının ardından yüzde 4.2 kayıp yaşadı. ING Groep NV çeyrek dönemlik vergi öncesi kârının artmasıyla 2 yılın zirvesine çıktı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 düşerek Londra saatiyle 08:35'te 302.02 puan oldu. Gösterge endeks 24 Haziran'da Avrupa ve ABD merkez bankalarının faiz oranlarını düşük tutacağı sözünü vermelerinden bu yana yüzde 9.5 ralli gerçekleştirdi. Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.4 geriledi, MSCI Asya Pasific Endeksi yüzde 1.9 kayıp yaşadı.

Bank of England Başkanı Mark Carney bugün gerçekleştireceği bir konuşmayla merkez bankasının ekonomiye teşvik sağlamaya nasıl devam edeceği hakkında bilgi verecek. Göreve başladığı Temmuz ayından bu yana ilk defa bir basın toplantısı gerçekleştirecek olan Carney ayrıca politika yapıcıların faiz oranları konusunda görüşlerine yönelik açıklamalarda bulunacak.

Bank of England Para Politikası Kurulu geçtiğimiz hafta faiz oranının yüzde 0.5'te kalmasını onayladı ve Mart 2009'dan bu yana süregelen seviyeyi korudu. BOE ayrıca varlık alımları üzerinden 375 milyar poundluk teşvik sağlıyor.