Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Galatasaray Antrenörü Ümit Davala, TFF Süper Kupa finalinde Fenerbahçe'yi 1-0 yenerek kupayı kazanmalarına ilişkin, "1-0 galip geldik, çok mutluyuz. Kazanılan kupa, lige başlamadan önce bize iyi bir moral oldu" dedi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ümit Davala, yeni sezona kupa kazanarak başlamalarından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirip, futbolcuları tebrik ederken, 120 dakika oynanan müsabakayla ilgili değerlendirmede bulundu.

Maçın ilk 20 dakikasında iki takımın da pozisyon üretmekte zorlandığını aktaran Davala, "Maç ağır tempoda başladı ve iki takım birbirini tartarak oynadı. Sonra oyuna ağırlığımızı koymaya başladık. Çok pozisyon ürettik. Yirminci dakikadan itibaren, 90. dakikaya kadar maçı bitirebilirdik. Çok fazla net pozisyonlara girdik ama olmayınca olmuyor. Bunu da Fenerbahçe'ye karşı ilk kez yaşamadık. O yüzden maç uzatmalara gitti. Uzatmalarda da ataklara devam ettik ve bir çok pozisyona girdik. Sonunda 1-0 galip geldik ve çok mutluyuz. Kazanılan kupa, lige başlamadan önce bize iyi bir moral oldu. Artık bundan sonra lige odaklanacağız" diye konuştu.

Davala, Fenerbahçe'nin 10 kişi kalmasının kendilerine avantaj sağladığını belirterek, karşılaşmada bir çok gol pozisyonunda kurtarışlar yapan Fenerbahçe kalecisi Mert Günok'u da kutladı.


-Futbolcuların görüşleri

Basın toplantısında yer alan sarı-kırmızılı savunma oyuncusu Gökhan Zan, galibiyeti taraftarlara armağan ettiklerini belirtti.

Kupanın kendilerine büyük moral sağladığını ifade eden Zan, "Geçen sezon şampiyonluğumuzu güzel bir şekilde taçlandırmıştık. Kaldığımız yerden devam ediyoruz. Sezona başlamadan önce ezeli rakibimiz Fenerbahçe'ye karşı kupa kazanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bunun devamı gelir" ifadelerini kullandı.

Galatasaraylı oyuncu Erman Kılıç da açıklamasında, iyi bir mücadele sonunda kupaya uzandıklarını kaydetti.