Advertisement
HABERLER ABONE OL

(17:07'de güncellendi)

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) fiyatları, Euro Bölgesi ekonomisinin geçtiğimiz çeyrekte 2011'den bu yana ilk defa büyümeye başladığını göstermesini beklenmesiyle son dört günün en yükseğine yakın bir seviyede.

Petrol vadeli kontratları New York'ta, Bloomberg anketine katılan 21 ekonomistin tahmin medyanına gröre Euro Bölgesi'nin ikinci çeyrekte yüzde 0.2 büyüdüğünü göstermesi beklenen veriler öncesinde dalgalı seyrediyor . Libya'nın en büyük petrol terminali Es Sider, kısa bir süre açılmasının ardından tekrar kapatıldı. Iran'da ise Bijan Namdar Zanganeh, petrol bakanı olması halinde İran'da üretimin artacağını taahhüt etti.

Frankfurt'ta bulunan Commerzbank AG analistlerinden Carsten Fritsch, "Avrupa için en kötü günler geride kaldı, fakat büyümenin etkileyici olmayacağını, sığ bir büyüme olacağını bekliyoruz. Petrol fiyatlarını artıracak bir durum oluşmasını şu anda beklemiyorum. Öncelikle arz fazlasının tüketilmesi gerekiyor" yorumunu yaptı.

Eylül vadeli WTI petrolün varil fiyatı New York Mercantile Exchange'de, 43 sent, yani yüzde 0.4, kadar yükselerek 106.40 dolar ile 6 Ağustos'tan bu yana en yüksek gün içi fiyatına yükselmesinin ardından, Londra saatiyle 12:15'te 106.16 dolardan işlem gördü. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 12 altında gerçekleşti.

Eylül vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 7 sent düşerek Londra merkezli ICE Futures Europe Borsasında 108.15 dolar oldu. Avrupa gösterge ham petrolünün WTI türü ham petrole olan farkı 1.62 dolar ile 5 Ağustos'tan bu yana en düşük olarak gerçekleşti.

(17:07'de güncellendi)