Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de hazine tahvilleri yarın açıklanacak olan ve ekonomistlerin perakende satışların üst üste 4. ay yükseldiğini göstermesini beklediği veriler öncesinde 3 günlük yükselişine ara verdi.

Piyasanın enflasyon beklentilerini yansıtan 10 yıllık tahvillerde başa baş oranı 10 haftanın zirve seviyesinin 1 puan gerisinde seyretti. Enflasyona en hassas olan daha uzun vadeli hazine tahvilleri dünyanın en kötü performans gösteren tahvilleri arasında. ABD hazine tahvilleri işlem hacmi 9 Ağustos'ta bu yılın en düşük seviyesine indi.

Credit Agricole Corporate & Investment Bank sabit getiri stratejisti Orlando Green, "ABD hazine tahvilleri ılımlı bir satış dalgası olacağına inanıyoruz. Ekonomik toparlanma konusunda oldukça fazla şüphe var ve bu devam ediyro. Küresel olarak yüksek belirsizlik var" yorumunu yaptı.

10 yıllık gösterge hazine tahvil faizi 1 baz puan yükselerek Londra saatiyle 09:25'te yüzde 2.59 oldu. Faizler geçtiğimiz 3 seans boyunca 6 baz puan birden düşmüştü. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı 1/8 düşerek 99 6/32'ye geriledi.