Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Merkez Bankası, ihracatçılara kullandırmakta olduğu ihracat reeskont kredilerinin limitini 6 milyar dolardan 12 milyar dolara çıkardı.

Banka'dan konu hakkında yapılan açıklama şöyle:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Reeskont ve Avans Yönetmeliği yeniden düzenlenerek ihracat reeskont kredileri teminat şartlarına dair kullanım kolaylığı getirilmiş ve Bankamızca ihracatçılara kullandırılmakta olan ihracat reeskont kredilerinin limiti 6 milyar ABD dolarından 12 milyar ABD dolarına yükseltilirken, kredilerin vadesi uzatılmıştır. Söz konusu limitin 11 milyar ABD dolarlık kısmı Türk Eximbank’a 1 milyar ABD dolarlık kısmı ise diğer ticari bankalara tahsis edilmiştir.

Artırılan ihracat reeskont kredisi limiti paralelinde Dış Ticaret Sermaye Şirketleri ve diğer firmalar için kredi kullanım limitleri iki katına yükseltilmiş olup, bu tutarın yarısı 0-120 gün (dahil) vadeli, kalan yarısı ise 121-240 gün (dahil) vadeli kredi başvurularına tahsis edilmiştir.

Limit artışları ve sağlanan kullanım kolaylığı çerçevesinde ihracatçılarımızca Bankamız reeskont kredisi imkanının daha fazla kullanılacağı ve Bankamız net Döviz rezervlerine sağlanan katkının aynı oranda artış göstereceği öngörülmektedir.