Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Alternatif Enerjili Araç Yarışları, 56 takımın 62 araçla katılımıyla yarın başlayacak.

TÜBİTAK'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, alternatif enerji kaynaklarına dikkati çekmek ve üniversite öğrencilerinin fikirlerini üretime geçirebilmek amacıyla düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışları'nın 9'uncusu yarın başlayacak. Kocaeli Körfez Pisti'nde, 40 üniversiteden 56 takım 62 araçla yarışacak.

Formula G-Güneş Enerjili Araç Yarışları'na 34 takım ve 39 araç, Hidromobil-Hidrojen Enerjili Araç Yarışları'na ise 22 takım ve 23 araç katılacak. Teknik kontrol ve test sürüşlerinin ardından 24 Ağustos Cumartesi günü sıralama turları ve yarı final yarışları yapılacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 25 Ağustos Pazar günü yapılacak final yarışlarını izleyecek.

Her iki kategoride birincilere 15 bin, ikincilere 10 bin, üçüncülere de 5 bin lira ödül ile madalya verilecek. Tasarım ve kurul özel ödülü almaya hak kazanan takımlar, 5 bin lira ile ödüllendirilecek.