Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor'u 2-1 yenen Galatasaray, sezona galibiyetle başladı.

Türk Telekom Arena'daki maça oldukça etkili başlayan ve henüz ilk dakikalarda gol fırsatları bulan sarı-kırmızılı ekip, 8. dakikada Snejder'in, 51. dakikada ise penaltıdan Burak Yılmaz'ın attığı gollerle 3 puanı elde ederken, Gaziantepspor'un tek golü ise 75. dakikada Muhammet Demir'den geldi.

Maçta galibiyeti getiren golleri atan Sneijder ile Burak'ın başarılı performansları dikkati çekti. Galatasaray'la ilk maçına çıkan Aurelien Chedjou da sergilediği futbolla göz dolduran bir diğer isim oldu. Genç oyuncu Semih Kaya ise maçtaki mücadelesi ve savunmada yaptığı kritik müdahalelerle, dikkat çeken isimlerin başında geldi.


- Hamit Altıntop ikinci yarıda oynamadı

Sarı-kırmızılı takımda Hamit Altıntop, ikinci yarının başında oyundan alınarak yerine Emre Çolak sahaya sürüldü.

İlk yarıda tutuk bir oyun sergileyen Hamit'e ikinci yarıda şans verilmezken, tecrübeli oyuncu yerini Emre Çolak'a bırakmak zorunda kaldı.

- Gaziantepspor'un Türk Telekom Arena'da ilk yenilgisi

Gaziantepspor, Galatasaray'ın yeni stadı Türk Telekom Arena'da yenemediği tek Spor Toto Süper Lig ekibi olma unvanını bu karşılaşmada yitirdi.

2011-2012 sezonunun 8. haftasında Türk Telekom Arena'da oynanan maçı 4-2 yitiren "Cim Bom", 2012-2013 sezonunun 14. haftasında ağırladığı rakibiyle bu kez 1-1 berabere kalmış ve Gaziantepspor'a yeni stadında diş geçiremişti.

Ayrıca, yeni stadına 2010-2011 sezonunun ikinci yarısında taşınan sarı-kırmızılı ekip, o sezon Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde eşleştiği Gaziantepspor'a karşı ilk maçı deplasmanda 1-0 kaybederken, Türk Telekom Arena'daki rövanş maçı ise 0-0 sonuçlanmış ve tur atlayan taraf konuk ekip olmuştu.


- 70. dakikada su molası

Maçın akşam geç bir saatte başlamasına karşın, sıcak hava oyuncular üzerinde etkisini gösterdi ve ikinci yarıda su molası verildi.

Karşılaşmanın hakemi Barış Şimşek, maçın 70. dakikasında oyunu durdururken, iki takım oyuncuları yedek kulübelerinin bulunduğu bölümlere gelerek suyla ferahlamaya çalıştılar.


- Muhammet Demir'in golü alkışlandı

Gaziantepsporlu oyuncu Muhammet Demir'in attığı şık gol, tribünlerden alkış aldı.

Mücadelenin 75. dakikasında sarı-kırmızılı fileleri şık bir rövaşata golüyle havalandıran Muhammet Demir, farkı bire indirirken, bu güzel golü Galatasaray tribünlerinin alkışlaması dikkati çekti.