Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri Fed tarafından önümüzdeki ay varlık alımlarının azaltılacağı söylentilerinin artması üzerine gerileyerek Standard & Poor's 500 Endeksi'nin düşüşünü 5. güne taşıyabileceği sinyalini verdi.

Zillow Inc. erken New York işlemlerinde yüzde 3 değer kaybetti. J.C. Penney Co., hedge fon yöneticisi J. Kyle Bass'ın şirketin toparlanacağı yönünde iddiaya girdiğinin açıklanmasının ardından yükseldi. Urban Outfitters kazanç ve satışlarının beklentileri aştığını göstermesinin ardından hareketlenme yaşayabilir.

S&P 500 Endeksi Eylül ayı vadelileri yüzde 0.2 düşerek Londra saatiyle 10:50'de 1,642.5 puan oldu. Gösterge endeks Fed varlık alımlarının azaltılacağı söylentilerinin yayılmaya devam etmesiyle üst üste 4 gün düşüş yaşadı ve bu yıl en uzun kayıp periyodunu gerçekleştirdi. Dow Jones vadeli kontratları ise 23 puanlık düşüşün ardından 14,979 oldu.

Ashburton Investments portföy yöneticisi Nick Skiming, "Bütün gözler parasal genişlemeye yönelik alınacak ipuçlarından dolayı FOMC toplantı tutanaklarına çevrilmiş durumda. Fed yetkililerinden gelen yorumlar henüz bir hareketle desteklenmedi. Kanıtları gördüğümüz zaman piyasalarda olacaklara yönelik daha iyi bir fikrimiz olacak" yorumunu yaptı.