Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:07'de güncellendi)

ABD hisseleri, bugün açıklanan ve beklentilerden iyi gelen Almanya ve Çin imalat verileri ve ABD istihdam piyasasında gelişim olduğunu gösteren veriler üzerine yükselirken, Standard & Poor's 500 Endeksi altı haftanın en düşüğünden toparlandı.

İnşaat firmaları endeksi, konut fiyatlarının Haziran ayı itibarıyla bir yıllık süreçte yüzde 7.7 yükseldiğini gösteren veriler sonrasında yüzde 1.5 yükseldi. Yahoo Inc., Temmuz ayında Google Inc.'den daha fazla ziyaretçi çekmesiyle yüzde 2.7 yükseldi. Hewlett-Packard Co. kâr gelirinin analistlerin tahminlerini karşılayamamasıyla yüzde 12 düştü. Abercrombie & Fitch Co., ikinci çeyrek gelirlerinin beklentileri kaçırması ile yüzde 18 değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.7 artarak New York saati ile 13:16'da 1,654.12 puan oldu. Dow Jones endeksi ise 51.90 puan, yani yüzde 0.4 artışla 14,949.45 puana yükseldi. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 15 aşağısında gerçekleşti.

Wells Fargo Private Bank şef hisse stratejisti Paul Mangus, "İşsizlik başvurusu verileri cesaret verici ve istihdamdaki gelişimin devam ettiğini gösteriyor. Çin ve Avrupa'da bir istikrar sağlanabileceği işareti var, bu da ABD'deki çok uluslu şirketlere uzun dönemde fayda sağlayacaktır" yorumunu yaptı.

S&P 500 dün, Fed'in Temmuz ayı toplantı tutanaklarında yetkililerin ekonomik verilerin iyi gitmeye devam etmesi halinde bu yıl içerisinde teşviklerin azaltılmasını desteklediğini göstermesi sonrasında, yüzde 0.6 gerileyerek 8 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyeye indi. Dow Jones endeksi ise üst üste altıncı kayıp gününü yaşayarak son 13 ayın en uzun düşüş sürecini gerçekleştirdi.

(21:07'de güncellendi)