Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD merkez bankasını en sert eleştiren isimlerden biri olan Dallas Fed Başkanı Richard Fisher, Fed'in rekor düzeydeki eşviklerinin ABD'deki imalatı, düzenleme belirsizlikleri ve mali kaynaklardan kaynaklanan 2 yıllık düşüşten toparlayamayacağını savundu.

İmalat sektörüne üretim kanallarını ve işlerini güçlendirmeleri için aşırı ucuz, bol parasal destek verildiğinin altını çizen Fisher, "Bizi tutan mali ve düzenleme politikaları" dedi.

Rapora göre 30-31 Temmuz'da gerçekleştirilen toplantıda, neredeyse bütün üyeler tahvil alım programında bir değişiklik yapılmasının henüz uygun olmadığı görüşünde birleşirken, birkaç üye ise tahvil alımlarının plan doğrultusunda kısmen azaltılmasının yakın zamanda gerçekleştirilebileceği yönünde görüş belirttiler. İstihdam piyasasındaki güçlenme ve ekonomik göstergelerdeki kazançların, genişlemenin Fed'in tahvil alımlarını azaltmasına yetecek kadar güçlü olabilebileceğini göstermesiyle ABD Hazine tahvillerinin getirisi 2 yılın zirvesine tırmandı.

Parasal genişlemenin daha erken azaltılmasından yana olduğunu dile getiren Fisher, ekonominin tahvil alımlarını yavaşlatmaya yetecek kadar güçlü olduğunu savundu.

Fisher, ABD'nin istihdam piyasasının performansının doğru yönde ilerlediğini belirtti.